Biblijska grupa

Biblijsko-molitvena skupina započela je s radom u srijedu 9.1.2002. godine.

Prva je tema bila U početku bijaše riječ. Ostale teme nema smisla navoditi, one su bile, najčešće, vezane uz nedjeljna čitanja. Skupina je radila kontinuirano svih nepunih 13 godina, a samo jedno je vrijeme radila kao Biblijska, kada ju je vodio jedan od župnih vikara.
Svrha je susreta bolje upoznavanje Božje riječi, produbljivanje vjere, stvaranje zajedništva, poticanje solidarnosti, uključivanje u rad župne zajednice…
Susreti se sastoje od:
– uvodne molitve (kajanje i praštanje)
– razmjene iskustava (pozitivnih svjedočenja)
– čitanja i aktualiziranja biblijskih i drugih tekstova
– molitava zahvaljivanja, slavljenja i prošnje za osobne i zajedničke potrebe 

Na susrete dolazi redovito 10-ak članova (zadnji put trinaestero). U početku je bilo znatno više, ali zbog proba župnoga zbora također srijedom neki članovi ne mogu sudjelovati i na susretima i na probama. Kod ustrajnih se vide plodovi: redovito čitanje Biblije, svakodnevna molitva, sakramentalni život, spremnost na pomaganje drugima, spremnost na preuzimanje dužnosti u župi, jačanje zajedništva…

Sudionici žele da se susreti Biblijsko-molitvene skupine nastave i da im se priključe i drugi župljani.

Pero Pažin, voditelj molitvene skupine

Teme u mjesecu studenom:
1. Mudri budite
2. Kome je više dano od njega će se i više tražiti
3. Krist kraljuje
4. Bdijte jer ne znate ni dana ni časa

SVJEDOČANSTVO ČLANICE BIBLIJSKO-MOLITVENE GRUPE

Bilo je to 9. siječnja 2002. godine. Hvala Gospodinu što nam je pružio priliku da u našoj Crkvi obnovimo vjeru. Tada je započela naša biblijska grupa. Za mene je to bilo novo obraćenje, zov Božje milosti da obnovim vjeru, da produbim svoj život. Naši susreti su bili melem za ranu, jer 2000. godina je bila zadnja godina života moga supruga na zemlji. Bog je to moje bolno iskustvo dopustio da bi me pripremio, oblikovao za službu za daljnji život.

Od srca zahvaljujem na Perinom nesebičnom darivanju za vođenje Biblijsko-molitvene grupe, za teme koje su nas obogaćivale i učile, kao što su: “Gospodine, što mi je činiti da život vječni baštinim?”, “Gospodine, pokaži nam put”, “Gospodine, tko je moj bližnji?” i itd.

Sve to slušanje i bilježenje vodilo je obraćenju, kajanju, praštanju, vjeri, radosti, ljubavi. Sve to je činio Gospodin uz naše prihvaćanje, poslušnost.

Kroz život imamo dosta bolnih iskustava, ali u zajedništvu i vjeri i druženju, Gospodin nam daje snage za dalje. Trudimo se opraštati, pomagati, voljeti, čuvati srca čista, žeđati za pravednošću uz milost Boga Oca, Boga Sina i Duha Svetoga. AMEN!

Zdenka Puškarić, članica grupe