Mješoviti zbor

Mješoviti župni zbor iz Sopota djeluje već četrnaestu  godinu na čelu sa voditeljicom profesoricom Mateom Petrić.  Zbor svojom pjesmom redovito uveličava središnja misna slavlja u crkvi Tijela Kristova Sopot – Novi Zagreb,  te svake godine održava  nekoliko koncerata u župi (Božićni koncerti, koncerti povodom važnih blagdana). Osim nastupa u matičnoj župi zbor je imao nekliko zapaženih nastupa diljem Hrvatske.

DONJA STUBICA 2005.,VUKOVAR, ĐAKOVO, ALJMAŠ-2006,TUŽNO I VARAŽDIN-2008, OSEKOVO-2009., PLETERNICA-2009.BISTRA-2012., KONJŠČINA-2012, ZAPREŠIĆ 2013, KRAŠIĆ 2014.

Osobito smo ponosni na brojna sudjelovanja zbora na susretima zborova Zagrebačkog dekanata, a posebno  na zadnji  2012 godine u Zagrebačkoj katedrali povodom blagdana Svete Cecilije.

Bogati repertoar zbora posvećen je duhovnoj glazbi u rasponu od gregorijsnskih korala do djela suvremenih skladatelja, a osobitu pažnju poklanjamo hrvatskoj glazbenoj baštini. Zbor se sastoji od župljana Sopota i ostalih zaljubljenika u liturgijsku, duhovnu, suvremenu i ostalu glazbu.

Matea Petrić, profesorica crkvene glazbe, završila je studij profesora crkvene glazbe na Institutu za crkvenu glazbu Albe Vidaković u Zagrebu 2002. Godine. Svoje glazbeno obrazovanje započela je kao teoretičar u glazbnoj školi Blagoje Bersa u Zagrebu. Osim rada u župi, radi kao prosesorica glazbene kulture u osnovnoj školi K.Š. Đalski u Donjoj Zelini, te kao profesorica glasovira u glazbenoj školi Music play.